Watermolen met gîtes en zwembad te koop bij Carcassonne, Aude, Languedoc, Frankrijk

Languedoc-Roussillon, Aude (11)

Verkocht ID: 125619
Verkocht

Watermolen met gîtes en zwembad te koop bij Carcassonne, Aude, Languedoc, Frankrijk

Prijsverlaging van € 901.000 tot € 749.000

Vakantiehuizen in een prachtige omgeving in de buurt van Carcassonne in de Aude, Languedoc-Roussillon

Deze voormalige watermolen, is omgebouwd tot een ruim gîte complex met een ​​mooie collectie van verbouwde molen huizen in Zuid-Frankrijk, gelegen in een prachtige, eigen en rustige beboste vallei met zijn eigen forellen beek/stroom en een groot 15x8 meter zwembad, met een fantastisch op het zuiden gelegen zonneterras, dat profiteert van de volle zon de hele dag.
In totaal zijn er 6 gites voor verhuur, zowel zelfstandige huisjes en appartementen, voor 2 tot 32 personen en een grote 4-kamer eengezinswoning voor privégebruik.
Het prachtige terrein is zeer ruim, met "childrens'play" gebieden, waaronder een mooie beek die door het midden van de tuinen, terrassen en barbecue gebieden loopt, alsmede door veel schaduw gebieden, aantrekkelijk als de zon te heet wordt.
De domein is gelegen in het zuiden van Frankrijk, 20 km ten westen van Carcassonne, ook toegankelijk vanuit Toulouse en Béziers, en het biedt gites aan voor vakanties met succes voor meer dan 10 jaar.

Dit grote landelijke domein is een particulier gîte complex, een commercieel succesvol bedrijf, gerund door de huidige eigenaar voor 10 jaar, en het genereerd aanzienlijke inkomsten en een aantrekkelijk rendement op de investering. Het is op 25 minuten van Carcassonne en 30 minuten van Mazamet, het is gemakkelijk te bereiken van de Carcassonne en Toulouse luchthavens, en is 1 uur van Narbonne en de Middellandse Zee zandstranden

Het landgoed bestaat uit 4 gebouwen waarvan er één "de Molen" dateert uit de 17e eeuw.
Deze gebouwen bevatten het hoofdgebouw en 6 landelijke gites die worden verhuurd in de zomer als basis van de vakantie business. Het gehele landgoed, ruim 1hectare is gelegen in een kleine afgelegen vallei omgeven door bomen, dat wordt doorkruist door de rivier "Linon".

Het Hoofdgebouw: Een gebouw met 3 verdiepingen dat dateert uit de late 19e eeuw, gebouwd van steen uit de omliggende regio en een leien dak. Dit omvat de eigenaars Accommodatie op de begane grond en  eerste verdieping. De bovenste verdieping is omgezet in een nieuwe verhuur unit met een eigen ingang.
Op de begane grond: hal, een grote keuken volledig uitgerust met achterdeur naar een terras, gescheiden van de eetkamer door een houten bar, balken plafond, grote landhuis tafel, grote woonkamer met open haard / houtkachel, balkenplafond, en patio deur die leidt naar het dek met zonneterras.
Op de eerste verdieping: 4 slaapkamers, 1 badkamer met douche, 1 grote badkamer, 2WC kamers.

De bovenste verdieping (Gite 4): modern ingerichte keuken, woonkamer met uitzicht op de rivier, 2 slaapkamers, 1 doucheruimte en toilet, 1 berging en een loft, enorme ruimte en biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen verdere kamers.
De totale bewoonbare oppervlakte is 264 m2.

Gite1: grote L-vormige woonkamer met open haard, keuken in de hoek, 2 slaapkamers, 1 badkamer, 2 slaapkamers op de begane grond, 1 douche, aparte WC. Totale oppervlakte 109 m2

Gite 2: Grote living, op de eerste verdieping 3 slaapkamers, 1 badkamer met douche en toilet. Totale oppervlakte: 92 m2

Gite 3: woonkamer met toegang tot een grote mezzanine, keuken / bar, 3 slaapkamers, 1 badkamer met douche, toilet. Totale oppervlakte van 85 m2.

Gite 5 & 6: Dit is een recent gebouw met 2 identieke studio's. Er is een tussendeur waardoor kan worden gebruikt als 2 aparte studio's ieder voor 2 personen of als 1 grotere eenheid met een slaapgedeelte voor 4. Woonkamer met ingerichte keuken, 1 badkamer met douche en toilet in elke eenheid. Totale oppervlakte van elke eenheid: 22 m2

Faciliteiten: Enorm 15x8 m zwembad met zelfsluitende poort, zonne-douche, en 25 ligstoelen.

Bijgebouwen: wasruimte met 3 wasmachines en droger, een speelkamer, en 2 andere opslagruimten. Droge houtopslag onder het hoofdgebouw: 22 m2

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Watermolen/Windmolen
  Conditie
  Goed
  Decor
  B&B / Gites
  Grond HA of Juridisch
  Grond 1-5 HA
  Woonoppervlakte m2
  600 m²
  Grondoppervlak
  18.320 m²
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  13
  Badkamers
  7
 • Kenmerken

  • Zwembad
  • Gastenaccommodatie