Voormalige Watermolen op 4,6 ha met meer te koop Vienne, Poitou Charentes, Frankrijk

Poitou-Charentes, Vienne

€ 254.400 ID: 129717

Deze onlangs gerenoveerde watermolen heeft 4 slaapkamers en is zeer prive met een prachtig uitzicht over uw eigen prachtige meer.

Het is absoluut klaar om te betrekken en behoeft geen werk.

Gelegen in het betoverende landschap van de Vienne en afgelegen, maar op slechts 4,5 km van het dorp Archigny, 7 km van het dorp Pleumartin en slechts 14 km van het populaire en toeristisch kuuroord La Roche Posay. Voor grotere steden, Poitiers is ongeveer op 30 km afstand en Chatellerault en Chauvigny zijn beide op ongeveer 20 km.

Om het pand te bereiken, slaat u van de weg af en gaat verder over een lange oprit langs het meer die de spanning opbouwt. Als u vanuit onder de bomen komt, ziet u ineens de molen voor u. Het hele gebouw werd gered met alleen de oorspronkelijke muren, terwijl het nog steeds de originele open haard binnen heeft, de meeste muren zijn herbouwd of gerestaureerd en het heeft een mooie nieuw dak en is binnen van alle gemakken voorzien.

Binnen

Je komt binnen in de hoofdruimte, die split level is en die de originele, grote, open haard heeft met aan de andere kant omringd door de zithoek, vervolgens een stap omhoog is het eetgedeelte met de hoekkeuken opgenomen in de ruimte - ideaal voor gelijktijdige bereiding en gezelligheid. De ramen geven u een prachtig uitzicht over het meer. Op deze verdieping is er ook een handige wc (en wastafel) voor u en uw gasten om te gebruiken zonder naar boven te gaan.

Boven zijn vier slaapkamers en een badkamer met douche en wastafel en een apart toilet en op de sous-sol (begane grond) is een grote garage (ruimte voor drie auto's), een kelder en een bijkeuken en koele berging. De woning beschikt over een geothermisch verwarmingssysteem.

Buiten
Aan de voorzijde van de molen en tussen de oprit en het huis is het meer, dat een oppervlakte heeft van 15,420m². Het meer wordt gevoed door een bron en het zou mogelijk zijn om hiermee elektriciteit op te wekken. Er zijn ook tal van vissoorten in het meer. De rest van het land is vlak en achter de molen zelf -is er een gebied van ongeveer 2 hectaren waar het mogelijk zou zijn om paarden of schapen te houden (hoewel dit gebied ook de boomgaard bevat) en er is een mooie moestuin met rijpe vruchten planten zoals aardbeien en frambozen.

Locatie
Dit is een prachtig deel van de Vienne - glooiende landschap met intrigerende lanen en dorpen verspreid over de regio. Zeer gemakkelijk te bereiken, het is iets minder dan 40 km van de luchthaven van Poitiers, 100 km van de luchthaven van Tours en 117 km van de luchthaven van Limoges.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Watermolen/Windmolen
  Conditie
  Goed
  Klasseduiding
  Hippisch - Paarden
  Grondopp.
  Grond 1-5 HA
  Woonoppervlak
  136 m²
  Grondoppervlak
  46.260 m²
 • Kamerinformatie

  Garage
  Intern
  Garageplaatsen
  3
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Breedband Internet