Te koop 13e eeuws kasteel met slotgrachten op 6 ha met zwembad nabij Vichy. Allier

Auvergne, Allier (3)

€ 890.000 ID: 147612

CHATEAU - ISMH geregistreerd monument - TE KOOP IN de ALLIER

Uitzonderlijk pand ten zuiden van Montlucon te verwerven, zijnde
-familiehuis
-Ideaal voor het organiseren van bruiloften
-prairies voor paarden
-gastenhuis / B&B
-dicht bij de luchthaven en de luchthaven en TGV Clermont Ferrand

We stellen dit feodale kasteel in de Bourbonnais voor, op 30 minuten van Vichy en op 10 minuten van de snelweg.
De oudste architectonische elementen vinden hun oorsprong in de 15e eeuw.
Om redenen van comfort zijn de aanpassingen tot in de 18e eeuw gemaakt, met respect voor de authenticiteit en charme van het huis.
50 minuten ten zuiden van Montluçon.
 
Badend in ommuurde slotgrachten, 3 meter diep, kijkt het gebouw uit over het terrein van 5,67 hectare.
Twee grote symmetrische bijgebouwen rondom een ​​rozentuin en het zwembad.
Bedekt met oude tegels zijn hun charme en karakter  in harmonie met het kasteel.
Deze bijgebouwen huisvesten een gite met 5 kamers met de mogelijkheid om meerdere anderen te creëren, een restaurant met bar en professionele keuken, veel bergingen, een theater en een tentoonstellingsruimte.
 
Een oprijlaan met hoge bomen leidt ons naar het pand. De grachten slapen aan de voet van het kasteel en worden alleen verstoord door het komen en gaan van de zwanen, ganzen en eenden. Ze worden gevoed door een rivier en een bron.
Het is noodzakelijk om een ​​stenen brug over te steken die de ophaalbrug na 1611 heeft vervangen, om de ingangspoort te passeren die de overblijfselen van de valdeur heeft behouden, om uiteindelijk de binnenplaats te bereiken. Deze is verhard.
In het midden is een put zichtbaar, die gedeeltelijk wortd omringd door vakwerkgalerijen die de toegang tot de verschillende kamers vergemakkelijken.

Er is een grote toren die de wenteltrap omsluit en de Barbican met een kleine ruimte voor de bewakers boven. Je zou jezelf terug denken in de tijd van de ridders. Ook vindt men er een zeer grote gewelfde kelder, de oude middeleeuwse keukens, de bakkerij ...
Boven, verbonden door de galerij buiten twee onafhankelijke slaapkamers met hun badkamer
 
Een granieten trap leidt naar de echte begane grond van de appartementen van de "heer". Een grote woonkamer bedekt met hout en verlicht door grote openingen, gevolgd door een eetkamer met hoog plafond met zijn ook zeer lichte keuken.

De wenteltrap gaat naar boven, die drie grote slaapkamers biedt die de charme van die tijd hebben behouden met hun tegels, hun plafond in Franse stijl en hun open haard. Twee badkamers maken het geheel compleet.
De bovenste verdieping biedt twee grote kamers onder een duidelijke houtstructuur in de vorm van een omgevallen bootromp. Tegenwoordig een expositieruimte bieden ze niettemin de modaliteiten voor een thuisbioscoop.
 
Op een terrein van ongeveer 5,67 hectare bestaande uit park, weiden en een gebied dat profiteert van voedsel productie voor een camping, is dit een meesterwerk van feodale architectuur, perfect bewaard in zijn authenticiteit maar dat geniet van modern comfort, een uitzondering.
Gelegen aan de rand van een dorp, in een toeristische en aangename regio, biedt dit project vol geschiedenis veel mogelijkheden.

Ons idee: een zeldzaam gebouw dat al zijn authenticiteit heeft behouden en dat momenteel is getransformeerd tot een familiehuis met gastenverblijven, zaal / restaurant, buitenzwembad op de binnenplaats en weiden voor paarden.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Uitmuntend
  Decor
  B&B / Gites / Camping
  Grond HA of Juridisch
  Grounds 5-10 HA
  Woonoppervlakte m2
  560 m²
  Grondoppervlak
  60.000 m²
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  11
  Garage
  Vrijstaand
 • Kenmerken

  • Schuur
  • Zwembad
  • Gastenaccommodatie