Prachtig 18e herenhuis te koop op 1,2 ha met uitgebreide schuren. Haute Vienne

Limousin, Haute-Vienne (87)

€ 240.000 ID: 148894

Prachtig 18e-eeuws landhuis, doordrenkt van geschiedenis, 5 slaapkamers, uitgebreide schuren.
Slechts 24 kilometer van Limoges. Heeft wat opknap werk nodig.

Deze fantastische woning ligt op ongeveer 12.000 m2 met volgroeide tuinen en boomgaard, het hoofdgebouw heeft twee grote zalen, een grote boerderij keuken en 5 slaapkamers.

Er zijn ook bijna 800m2 aan diverse schuren, huisjes en bijgebouwen, waarvan een deel is omgebouwd tot 80m2 moderne kantoorruimte.

Gebouwd in 1735, voor de plaatselijke baron, was dit herenhuis tot de jaren 1970 in dezelfde familie gebleven. Ooit was het het middelpunt van een boerderij van 50 hectare.
Het grootste deel van dit land is nu in handen van omliggende boerderijen, maar de boerderijgebouwen zijn erbij gebleven en bieden de mogelijkheid om een ​​gitecomplex te creëren, indien nodig.

Als u het terrein van deze woning betreedt via de hoofdingang, wordt u getroffen door dit imposante Manor aan het uiteinde van de binnenplaats.
Door de voordeur en let op de prachtige plavuizen geplaveide vloeren in de gang. Links van de gang bevindt zich de eerste ontvangstruimte (40 m2) met open haard, eiken lambrisering en dubbele deuren naar de tuinen. Via een korte doorgang is de grote boerderijkeuken (28m2) die ook een eetkamer kan zijn.
Er is ook een garderobe en een toilet langs deze doorgang.
Rechts van de hoofdgang bevindt zich de tweede ontvangstruimte (32m2) met nog een open haard en deuren naar de tuin.
Onder de tweede ontvangstruimte bevindt zich een wijnkelder (16m2)

Boven vindt u 5 slaapkamers (14m2, 16m2, 19m2, 22m2 en de master slaapkamer van 25m2 met een inloop kleedkamer van 9m2). Er zijn ook twee badkamers boven.
De zolderruimte is 125m2 en met voldoende hoofdruimte om vrijwel volledig te worden ontwikkeld, indien gewenst.

De bijgebouwen (800m2) zijn in de loop der jaren voor verschillende doeleinden gebruikt; een deel van een van de schuren is momenteel een moderne kantoorruimte. Er is ook een huisje dat moet worden gerestaureerd.
Dit kan een fantastisch familiehuis zijn zoals het is of getransformeerd worden in een complex met veel potentieel.
Saint Leonard De Noblat, op de route naar Santiago de Compostelle, met zijn kerk die op de werelderfgoedlijst van UNESCO ligt, ligt op slechts 3 km afstand, waar u alle voorzieningen vindt die u zich maar kunt wensen.
Limoges, beroemd om zijn porselein met een internationale luchthaven die dagelijkse vluchten naar het VK biedt, ligt op slechts 24 km afstand.

Dit is een geweldige woning en zeker een bezichtiging waard

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Landhuis/Estate
  Conditie
  Goed / enige decoratie
  Decor
  B&B / Gites
  Grond HA of Juridisch
  Grond 1-5 HA
  Woonoppervlakte m2
  225 m²
  Grondoppervlak
  12.150 m²
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  5
  Badkamers
  2
 • Kenmerken

  • Schuur
  • Gastenaccommodatie