Middeleeuws gerenoveerd kasteel - Monument - met slotgrachten te koop in Mayenne op 4,5 ha

Pays de la Loire, Mayenne (53)

€ 595.000 ID: 147575

Middeleeuws kasteel te koop in Mayenne, unieke donjon met slotgrachten en veel bijgebouwen te koop, volledig gerenoveerd. ISMH monumenten lijst
 
Unieke kans om eigenaar te worden van een volledig gerenoveerd middeleeuws kasteel, omgetoverd tot een luxe huis. Oude kenmerken zijn nog steeds aanwezig.
Omgeven door grachten. Veel bijgebouwen met garages, schuren, gastenverblijf ...
 
Te koop deze authentieke donjon die is geclassificeerd als een historisch monument uit de 13e, 14e en 15e eeuw, omringd door grachten, een oase van rust en groen op 4,5 hectare met park, bossen en weiden.

30 minuten van Chateau-Gontier, 1 uur van Angers, 50 minuten van Rennes en Laval en 3u30 van Parijs.

Het pand:
Voormalige wachttoren in de 13e eeuw op de grens van Anjou en Bretagne, de donjon verloor zijn militaire status in de 15e om een ​​statig verblijf te worden met de toevoeging van de wenteltrap in burgerlijke stijl en de uitbreiding met enkele ramen.
Het wordt nu vermeld als het 3e oudste gebouw in het departement en verleidt door zijn opmerkelijke staat van bewaring en de kwaliteit van de middeleeuwse architectuur.
 
Omringd door grachten, is het gebouw toegankelijk  door een stenen brug. De laatste is niet origineel en vervangt waarschijnlijk een houten brug die in geval van gevaar kan worden opgetrokken. Vanaf de hoogte van 20 meter domineert de donjon grotendeels het omliggende platteland en maakte het mogelijk de aankomende vijand gemakkelijk van ver weg zien. Vandaag de dag bieden de twee terrassen een prachtig uitzicht op het veld.
De enige ingang is via de zeshoekige toren met de prachtige trap met meer dan 80 treden. Het resultaat van een modernisering van het gebouw, deze laatste bedient alle terrassen. Voorafgaand aan de toevoeging in de 15e eeuw, waren de bovenste verdiepingen toegankelijk via een luik en een houten trap die kon worden verwijderd wanneer de verdieping er onder werd bedreigd.
 
De hele donjon heeft in de afgelopen 35 jaar geprofiteerd van een kwaliteitsrestauratie die een adembenemende authenticiteit onthult en zijn bewoners en bezoekers een echte reis naar het verleden biedt: in alle kamers vindt u monumentale open haarden, zichtbare balken, tomette vloertegels van 10 x 10, verticale raamstijlen met hun kussens en glas-in-loodramen, enz.
De begane grond onthult twee kamers in gebruik als kelder, bestaande uit een kelder en stookruimte maar ook met toegang tot de latrine put.

Op de eerste verdieping een grote woonkamer, een eetkamer met vleesoven ingebouwd in de open haard en de keuken.

Op de tweede, twee grote slaapkamers en een badkamer.

Op de derde nog twee slaapkamers in dezelfde geest en een badkamer om af te werken (met bestaande wateraansluiting).

Boven twee terrassen en een grote zolder met een mooi houten frame.

De bijgebouwen zijn enorm en talrijk: een "bonfire" en een grote boerderij uit de 17e eeuw met een leefruimte (drie kamers, een badkamer en een toilet), een voormalige stal of schuur en twee garages.
Het land, doorkruist door de rivier, beslaat 4,5 hectare, waaronder een park, bos, meertje en 2 weiden die gemakkelijk plaats bieden aan 2 of zelfs drie paarden.
 
Ons idee van dit gebouw: je bent gepassioneerd door de middeleeuwen en droomt van een leven als een "heer", deze donjon zal je verleiden door zijn puurheid! Een cascade van authenticiteit in een onberispelijke staat van instandhouding!

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Uitmuntend
  Decor
  Buitenplaats
  Grond HA of Juridisch
  Grond 1-5 HA
  Woonoppervlakte m2
  400 m²
  Grondoppervlak
  45.000 m²
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  6
  Badkamers
  3
  Garage
  Vrijstaand
  Garageplaatsen
  2
 • Kenmerken

  • Schuur
  • Gastenaccommodatie