Grote historische voormalige watermolen te koop op 1 ha met zwembad bij Aigre, Charente.

Poitou-Charentes, Charente

€ 418.700 ID: 145204

Dit huis was in het verleden eigendom van de familie Mitterand

Historische voormalige watermolen, 5 slaapkamer huis met zakelijk potentieel met zwembad en land, in de buurt van Aigre, Charente.
Het pand staat op zichzelf in een rustige laan, geen doorgaand verkeer.

Een huis met familiegeschiedenis van president Mitterrand, in een prachtige omgeving, een paradijs voor dieren in het wild in de provincie. Dit huis biedt rust en stilte, een prachtige omgeving om te wandelen, fietsen of vissen.
Ligt aan de rivier de Osme in de Charente.
Het pand leent zich uitstekend voor een gezin, bed & breakfast of gite-business.

Een prachtige woning met 5 slaapkamers, afgezonderd zonder directe buren, deze voormalige watermolen heeft veel te bieden.
Het huis is goed gebouwd, comfortabel en toch van moderne gemakken voorzien.
Het zwembad (10x6 met voering) is goed gepland en aangelegd.

Flexibele accommodatie, er zijn 3 of 4 slaapkamers in het hoofdgedeelte van het huis, allemaal met sanitaire voorzieningen, evenals 2 bijgebouwen die onderling verbonden kunnen zijn indien nodig, wat betekent dat vrienden en familie kunnen verblijven en van uw gezelschap kunnen genieten zonder inbreuk te maken op uw ruimte.

Dit grote domein wordt bereikt over de rivier en heeft een grote parkeerplaats met grind.
Eenmaal binnen bestaat de woning uit een entree, een grote woon- en eetkamer, een keuken met ontbijthoek en een serre met uitzicht op de achtertuin.

Boven grote mezzanine / zithoek en 3 slaapkamers allen met een eigen badkamer. Een verdere slaapkamer is toegankelijk vanuit de gang. Een deur leidt naar het bijgebouw met 2 slaapkamers, een doucheruimte en een grote open woon / eetkamer / keuken.
Beneden nog een bijgebouw dat bestaat uit een studio L-vormige slaapkamer en woon / eetkamer keuken en badkamer met douche.

Het pand heeft een inpandige garage die ideaal is voor een auto. Er zijn verschillende bijgebouwen waaronder een broodoven en een houtopslag. Het pand profiteert van een gemengd verwarmings systeem van olie en hout met in sommige delen met vloerverwarming en andere radiatoren.
Deze comfortabele accommodatie profiteert van een idyllische locatie, aan de prachtige rivier de Osme, die de rivier de Charente verbindt.

De geschiedenis van het pand die van belang kan zijn voor de veeleisende klant, is dat dit huis tot 2002 eigendom was van de familie Mitterand en dat de voormalige Franse president Mitterand hier zijn zomervakantie zelf had doorgebracht. Nadat hij in de Charente was geboren, vond hij het heerlijk om hier zijn vakantie te vieren.
Lokale inwoners in het gebied herinneren zich de presidentiële helikopter die in de tuin landde en speciale beschermers die schuilden in de struiken met hun wapens gericht op passerende voertuigen!
De broodoven in de tuin was blijkbaar waar Mr Mitterand eens 700 slakken kookte voor een gezinslunch! Een ander stukje geschiedenis dat pas onlangs is ontdekt, dateert uit het einde van de 19e eeuw.
Verborgen in een slaapkamer boven de garage, een prachtig geschreven stuk van een molen werknemer die het verblijf in het pand verkondigt van de amoureuze talenten van de vrouw van de molenaar - deze oude graffiti is nu voor ons allemaal te zien.

Luchthavens beschikbaar in Limoges, Poitiers en La Rochelle, en treinstations in Angoulême en Ruffec, met de nieuwe LGV-lijn naar Bordeaux en Parijs en vervolgens naar de trein naar Londen.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Watermolen/Windmolen
  Conditie
  Uitmuntend
  Klasseduiding
  B&B / Gites
  Grounds
  Grond < 1 HA
  Woonoppervlak
  357 m²
  Grondoppervlak
  9.539 m²
  Uitzicht
  Rivier
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  5
  Badkamers
  7
  Garage
  Intern
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Breedband Internet
  • Zwembad
  • Gastenaccommodatie