15e en 19e eeuws kasteel te koop op 2,5 ha bebost terrein met zwembad. Loire Atlantique

Pays de la Loire, Loire-Atlantique (44)

€ 998.000 ID: 154008

Dit charmante kasteel geflankeerd door de twee torens is een typisch familiehuis. Het huis combineert perfect de twee aspecten, dat wil zeggen dat het gezinsleven niet alleen centraal staat in het huis, maar ook dat het profiteert van de grootsheid en pracht van prestigieuze panden en haar geschiedenis.

Gelegen aan de rand van een bos van 25 hectare, biedt het pand absolute rust. Het kasteel van 700 m² kijkt uit over het park van 2,5 hectare dat is beplant met eeuwenoude bomen en de kleine vijver en het zwembad.
Aan de achterkant van het huis bevinden zich kleine stallen en een ommuurde ruimte met een moestuin, een boomgaard en een verwarmd zwembad.

Oorspronkelijk, in de 15e eeuw, werd het kasteel gebouwd in graniet. De oudste overblijfselen zijn de granieten tegels in de keuken en de wenteltrap.
Het kasteel werd vervolgens verwoest tijdens de revolutie en kort daarna herbouwd in Italiaanse stijl met een uitgesproken gebruik van tufsteen voor de openingen.

De wenteltrap, het middelpunt van het kasteel, bedient beide verdiepingen.
Op de begane grond is de entree via een kleine hal. Een gang leidt vervolgens naar de keuken met wasruimte en kelder, maar ook naar een eetkamer, een zeer grote woonkamer en een kamer van 30 m². Deze kamers hebben allemaal prachtige balken en profiteren van de warmte van een open haard.
De verwarming van het kasteel wordt echter ook verzorgd door een centrale verwarming op olie in combinatie met een warmtepomp.

Op de eerste verdieping vinden we een suite met 6 slaapkamers, 3 badkamers, een keuken en een woonkamer. Ze zijn allemaal uitgerust met een open haard.

De bovenverdieping heeft nog 2 slaapkamers op zolder, een keuken, een badkamer en een woonkamer. Zonder natuurlijk een zoldergedeelte te vergeten.

30 minuten van Nantes en de kust, deze woning is ideaal gelegen om te genieten van de rust van het platteland

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Goed
  Decor
  B&B / Gites / Camping
  Grond HA of Juridisch
  Grounds 1-5 HA
  Woonoppervlakte m2
  700 m²
  Grondoppervlak
  25.000 m²
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  11
  Garage
  Vrijstaand
 • Kenmerken

  • Schuur
  • Stallen
  • Zwembad