Internationaal onroerend goed - gespecialiseerde makelaars

Zoek Frankrijk op woning- en functietype
Kasteel | Landhuis | Familiewoning | Villa | Molen | Boerderij | HerenhuisAppartement | Penthouse | Grond
Hotel | B&B | Paarden | Aan zee | Golf | Ski | Jachthaven | Nieuwbouw | Wijngaard | Erfgoed
Regio locator: waar ligt dit departement? - ← Terug naar vorige pagina - Google maps

Kasteel te koop Frankrijk - Franse kastelen

Chateau Chantilly

De Franse architectuur van alle kastelen die gebouwd zijn, is ronduit spectaculair. Het is duidelijk dat de oorspronkelijke versterkte kastelen, de 'kasteel-forten', in Frankrijk werden gebouwd in commanderende posities op heuveltoppen boven rivierdalen om een stuk land en de bewoners ervan te verdedigen. De gemeenschappen die in die kastelen woonden, waren relatief klein en werden door de naam 'Feudal' aangeduid als een vroege vorm van politiek systeem rond sterk leiderschap dat het land bezat en waar vazallen en boeren voor de gemeenschap zouden werken in ruil voor bepaalde privileges. Dit type samenleving was duidelijk aanwezig in de periode 900AD tot ongeveer 1500. Om meer te weten te komen over Feudalisme of Feodalisme is dit misschien een eerste aanknopingspunt.
Franse kastelen gebouwd in deze periode waren functioneel en zeer groot om hele lokale gemeenschappen te huisvesten en te beschermen in het geval van een aanval van buitenaf. Meters dikke muren, kleine ramen, enkele ingang via ophaalbrug in een positie met uitzicht op het kleine dorp aan de voet van de vallei.
Veel van deze versterkte kastelen zijn te vinden in de Dordogne en werden gebouwd vóór en tijdens de Honderdjarige Oorlog, en vervolgens werden deze enorme versterkte bouwwerken van strategisch militair belang overal gebouwd in alle uithoeken van Frankrijk.
Sommige middeleeuwse kastelen staan ​​nog overeind en enkele zijn privé gerestaureerd, tegen hoge kosten, om eigentijdse en luxe accommodatie te kunnen bieden.
Na 1600, en volgend op eeuwen met tientallen veldslagen die in veel Franse regio's zijn gehouden, en waar goed beveiligde en versterkte kastelen duidelijk hun doel dienden, werden later pas kastelen gebouwd om pracht en rijkdom te tonen.
Natuurlijk zijn veel museumkastelen of paleizen zoals Versailles, Fontainebleau en vele anderen bekend en zeker een bezoek waard. Enkele van de meest koninklijke kastelen zijn te vinden in de Loire-vallei (Vallei der Koningen) en meestal gebouwd tussen 1550 en 1700.

De grote Franse woonhuizen

Veel van de na de middeleeuwen gebouwde kastelen kunnen ook worden beschreven als landhuizen of manoirs, vaak meestal het grootste huis in een dorp of gemeenschap, dus veel van de Manoir huizen die zijn gebouwd in de circa 36.500 woongemeenschappen van Frankrijk kunnen ook worden gekwalificeerd als een Chateau en vice versa.

Meestal zien we op enig moment ongeveer 1.000 kastelen te koop en enkele duizenden landhuizen. Vanwege de omvang en daarbij komendekosten voor onderhoud of het herstellen van deze grotere huizen, is het aantal eigendomsoverdrachten van Chateaus en Manoirs veel kleiner en hebben we gezien dat veel van deze type grotere woningen vaak lange tijd op de markt zijn.

Chateau en Manoir energieverbruik

We hebben veel verbetering van de energie-efficiëntie gezien, d.w.z. het verwarmen van deze grotere huizen. Dikke muren houden door hun functionaliteit de warmte buiten in de zomer en de warmte binnen in de winter, maar er kan nog veel worden gedaan om veel van deze huizen veel energiezuiniger te maken. Omdat de meeste van deze woningen meer dan 1000 m2 woonruimte hebben, zullen dergelijke verbeteringen duurder zijn, maar er zijn veel herenhuizen en kastelen die hebben geprofiteerd van belangrijke verbeteringen op het gebied van energie en die nog kunnen worden gevonden tegen vrij aantrekkelijke prijzen.
Er zijn veel interessante webpagina's die de geschiedenis van kastelen en landhuizen in de verschillende delen van Frankrijk bespreken en iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit type onroerend goed, zou een aantal van deze sites zeker online moeten onderzoeken. U kunt beginnen met hier te kijken om beroemde historische kasteelgebouwen te vinden en inzicht te krijgen in de verschillende regio's voor hun kwaliteit van leven, klimaat en culturen.

Een kasteel kopen en begeleiding

Moulin.nl werkt samen met een aantal kwaliteitsmakelaars en voor potentiële Chateau- of Manoir-eigenaren kunnen we ook transparant advies en begeleiding aanbevelen op de reis om een ​​nieuwe Chateau of Manoir-residentie te verwerven.

Moulin.nl is de primaire website van Immouilin BV en biedt sinds 2003 een lijst van 'kasteel te koop' aan in samenwerking met verschillende Franse makelaars om kastelen te koop aan te bieden in Frankrijk aan een internationaal publiek in 6 talen.
De aanbieding omvat verdedigingskastelen te koop in alle traditionele verdedigingsregio's, evenals moderne kastelen als showcase huizen voor de Franse elite.